Miksi hankkia taidetta kotiin?

Lähikuva vielä työn alla olevasta teoksesta aika kultaa muistot. Työ kyllä valmistuu näyttelyyn!

Otsikon kysymykseen on monta oikeaa vastausta, meillä jokaisella on varmasti omat syymme.

Tässä kuitenkin muutamia yleisiä vastauksia.

Taide tekee hyvää

Monilla tutkimuksilla on selvitetty, että kaikki kulttuuri tekee meille ihmisille hyvää, lisää monella tavalla hyvinvointiamme. Kotioloissa voimme helposti nauttia ainakin musiikista ja kuvataiteista, medioiden kautta voimme kotona seurata myös elokuvia, teatteria jne.

Hankkimalla taidetta, esimerkiksi maalauksia, taidetekstiilejä, patsaita, saamme kotiimme pitkäaikaisen hyvän olon tuojan. Taide puhuttelee meitä aina ohi kulkiessamme – voimme napata siitä mukaan juuri sellaisen ajatuksen, mitä silloin tarvitsemme.

Yksilöllisyyttä

Monet meistä haluavat kodistaan persoonallisen, juuri oman kodin näköisen. Valitsemalla kotiin itseään puhuttelevaa taidetta syntyy haluamaamme yksilöllisyyttä. Kellään muulla ei ole samanlaista.

Sisustuksellinen elementti

Taideteos on myös tärkeä sisustuksellinen tekijä. Taiteen avulla voimme esimerkiksi tuoda valoa kotimme hämäriin tiloihin tai iloa ankeaan paikkaan.

Usein sisustamme kotiamme aika varovaisesti valitsemalla neutraaleja vaaleita sävyjä. Silloin kokonaisuudesta tulee helposti vähän aneeminen, liiankin harmoninen; saatamme kaivata energiaa ja voimaa. Hankkimalla silloin esimerkiksi värikkään maalauksen kokonaisuus alkaakin elää ja hehkua.

Taideteoksen avulla voi monella muullakin tavalla tasapainottaa kodin tunnelmaa. Minulla itselläni on esimerkiksi vanha perintöpiironki, jonka vähän liiallinen koristelu laantui, kun sen päälle sijoitti modernin taulun.

Edullinen ja pitkäaikainen muutos

Taiteen hankkiminen on vaikutukseensa nähden yleensä myös hyvin edullinen ratkaisu. Jos tekee vaikkapa olohuoneeseen mieli ”jotain uutta”, tulee mieleen usein sohvan uusiminen. Kunnon sohva maksaa pari tonnia, hienon maalaukseen saat murto-osalla siitä.

Ja taulu ei kulu katsomalla. Yleensä taiteeseen ei myöskään kyllästy, ainakaan, jos on nähnyt hiukan vaivaa valinnassa. Aina kannattaa hankkia sellaista taidetta, mistä itse pitää, mikä itseä puhuttelee. Perheen yhteisiin tiloihin hankintoja kannattaa miettiä vaikka yhdessä koko perheen kesken.

Alustus aiheen tiimoilta pe 2.7. klo 17.00

Keskustellaan aiheesta lisää alustukseni pohjalta Hyvän olon maalauksia –näyttelyssäni

pe 2.7. klo 17.00 os. Joensuuntie 25, Somero.

Tämän jälkeen on helppo siirtyä kadun toiselle puolelle yhteislaulutilaisuuteen.

Lämpimästi tervetuloa!

PS. Näyttely Arjen nautintoja!, jossa minun töitäni teemalla Hyvän olon maalauksia ja Sari Witkan lammastuotteita teemalla Villaa, pehmeää ja lämmintä. Lisäksi liikkeellä on puu-ukkoja. Näyttely on avoinna 1.-18.7. joka päivä klo 12-19, vapaa sisäänpääsy.