Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita

Ennakkotietoa kesän näyttelystä:

Someron keskustassa Viikin tilan puistossa, ihan pääkadun eli Joensuuntien varrella, on 1800-luvulla rakennettu Kivimakasiini. Se on kunnostettu kesäiseksi näyttelypaikaksi 2010-luvulla. Olemme todella iloisia, että olemme saaneet Ritva Kokkola-Lemarchandin kanssa Kivimakasiinin käyttöömme heinäkuun ajaksi. Makasiinissa on kaksi erillistä huonetta, joten voimme molemmat rakentaa omanlaiset kokonaisuudet.

Kävimme kylmänä ”kevätpäivänä” Ritvan (oik.) kanssa kokeilemassa, miten työmme sopivatkaan tiiliseen tilaan. Näyttelyn ajaksi toivomme vähän lämpimämpää.                         Kuva: Merja Ryhtä.

Näyttelyllä on yhteinen nimi, Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita. Ritvan töissä aihemaailma lähtee kaisloista. Se ei ole mikään ihme, sillä hänen ateljeensa ikkunoista näkyy kaunis järven ranta, kaisloineen. Minulla taas taulujen varsinainen kuvio muodostuu kuluneesta kankaasta; se on oivallusten ja erehdysten kautta löytämäni minulle sopiva tapa tehdä taidetta.

Työmme ovat siis hyvin erilaisia, mikä tekee näyttelystä mielenkiintoisen. Lisää kiinnostavuutta saadaan aikaan vielä sillä, että meillä molemmilla on vieraana toisen alan taiteilija. On hienoa, että saan vieraakseni monitaitavan kuvataiteilijan Niko Saarisen. Tähän näyttelyyn Niko tuo upeita kiviveistoksiaan, jotka sopivat hyvin minun töitteni seuraan: molemmissa rouheita luonnonmateriaaleja.  Ritvan vieraana on keraamikko Nora Paakkanen.

Nyt siis kannattaa laittaa Somerolla käynti heinäkuun ohjelmaan, maanantaisin näyttely on suljettu. – Somerollahan tapahtuu esimerkiksi Suviheinäviikkojen aikana paljon kaikenlaista muutakin.

  • Kirjoittelen näyttelystämme myöhemmin ja tarkemmin.