Ajankohtaista

 

Tavataan Kivimakasiinissa

Pyöreä silta, 100 x 100 cm. Monissa töissäni on hyvin hillityt värit, valkoista ja pellavan sävyä.

 

Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita

Someron Kivimakasiini, Joensuuntie 22, Somero

 

Someron Kivimakasiinin kesänäyttelynä on jo nimensäkin puolesta monipuolinen taidenäyttely Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita. Esillä on paitsi minun kierrätetyillä tekstiileillä ryyditettyjä maalauksiani, siis ”kuluneita kankaita”, myös Ritva Kokkola-Lemarchandin kaisla-aiheisia öljymaalauksia ja akvarelleja. Meillä on omat huoneet, omat kokonaisuudet.

Lisäksi molemmilla on ”vieraana” toisen alan taiteilija. minun taulujeni kanssa esillä on Niko Saarisen puhuttelevia kiviveistoksia. Ritva Kokkola-Lemarchandin puolella on Nora Paakkasen henkilöhahmoista koostuva keramiikkateos.

Monipuolisuudessaan näyttely siis puhuttelee jokaista varmasti ainakin jonkun taiteilijan töiden kautta. Teokset myös tukevat mielenkiintoisesti toisiaan. Kivimakasiini on upea tila minkä tahansa taiteen esittelyyn, mutta erikoisen hienosti se sopii meidän jokaisen töille. ”Olemme todella onnellisia, että saimme Kivimakasiinin taiteemme esittelyyn.”

Minun töissäni perinteiset materiaalit, esimerkiksi jopa kierrätetty juuttikangas, ja abstrakti nykytaiteen kuvakieli muodostavat mielenkiintoisen yhdistelmän. Nimeän teokseni erilaisiksi ”silloiksi” ja haluan näin korostaa, miten tärkeää siltojen rakentaminen, eli erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen, meidän ajassamme onkaan. Toisella puolen voi aina olla uusia mahdollisuuksia. Vaikka töissä ei ole kuvattu oikeita siltoja, voi kuvitella näkevänsä jokaisen elämään kuuluvia erilaisia ja mutkitteleviakin teitä, polkuja ja niitä siltoja.

Työni ovat pääasiassa vain valkoista ja pellavan väriä. Nyt esillä on kuitenkin myös fuksian punaisella ryyditettyjä töitä.

 

Muutamaan työhön on kiinnittynyt myös auringonpaistetta. Yksityiskohta.

 

Niko Saarinen on monipuolinen kuvataiteilija. Kivimakasiinin kesänäyttelyyn hän tuo muutaman kiviveistoksen. Nikon teoksissa aiheen keveys ja materiaalin kovuus ja raskaus muodostavat puhuttelevan kokonaisuuden. Nikon kivet ja minun karkeahkot tekstiiliteokseni sopivat hienosti samaan saliin, puhuvat jotenkin samaa kieltä.

Niko Saarisen töissä höyhenen kevyt aihe liittyy kovaan materiaaliin, puhuttekeva yhdistelmä!

 

Ritva Kokkola-Lemarchand on rohkea värin käyttäjä ja hän maalaa anteeksipyytelemättä itseään inspiroivista aiheista. Ritva on tekniikoissaan monipuolinen ja taitaa niin tarkan jäljen herkemmissä töissään, kuin rouheammat pensselinvedot isoilla kankailla. Nyt esillä olevien puoliabstraktien töiden inspiraationa on luonto ja Hirsjärven kotirannan kaislat. Ritvallta on esillä sekä öljymaalauksia että akvarelleja.

Ritva Kokkola-Lemarchandin kaislat saavat uusia muotoja, tässä akvarelli.

 

Nora Paakkasta on kiehtonut alusta lähtien keramiikan kaikista eri valmistusmenetelmistä Raku-tekniikka. ”Näyttelyyn tulevaa Pientä kansaa tehdessäni sain moneen kertaan kokea Rakun yllätyksellisyyden. Teokset otetaan ulos uunista 1000 C-asteessa. Lämpöshokki on niin suuri, että ei aina ole varmaa säilyykö teos ehjänä. Iloitsin jokaisesta selviytyjästä. Tämä kansa on kokenut paljon, etsinyt totuutta ja löytänyt valon ja valistuksen.

Nora Paakkasen Pinetä kansaa.

 

Tietoa meistä taiteilijoista:

https://marjaleenakajander.fi/

https://www.nikohsaarinen.com/

https://rkokkolaart.fi/452662993.html

norapaakkanen@gmail.com

Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita

Someron Kivimakasiinissa

os. Joensuuntie 22, Somero

2.7. – 4.8. 2024,

ti – pe klo 12-18

la-su klo 12-16

ma suljettu.

Näyttelyn työt ovat myytävinä, joten nyt on hyvä tilaisuus tehdä taidehankintoja.

Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Ja Somerollahan tapahtuu heinäkuussa todella paljon, joten nyt kannattaa ajoittaa kesämatka heinäkuussa Someron suuntaan.

Katso lisää www.visitsomero.fi

 

Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita

Ennakkotietoa kesän näyttelystä:

Someron keskustassa Viikin tilan puistossa, ihan pääkadun eli Joensuuntien varrella, on 1800-luvulla rakennettu Kivimakasiini. Se on kunnostettu kesäiseksi näyttelypaikaksi 2010-luvulla. Olemme todella iloisia, että olemme saaneet Ritva Kokkola-Lemarchandin kanssa Kivimakasiinin käyttöömme heinäkuun ajaksi. Makasiinissa on kaksi erillistä huonetta, joten voimme molemmat rakentaa omanlaiset kokonaisuudet.

Kävimme kylmänä ”kevätpäivänä” Ritvan (oik.) kanssa kokeilemassa, miten työmme sopivatkaan tiiliseen tilaan. Näyttelyn ajaksi toivomme vähän lämpimämpää.                         Kuva: Merja Ryhtä.

Näyttelyllä on yhteinen nimi, Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita. Ritvan töissä aihemaailma lähtee kaisloista. Se ei ole mikään ihme, sillä hänen ateljeensa ikkunoista näkyy kaunis järven ranta, kaisloineen. Minulla taas taulujen varsinainen kuvio muodostuu kuluneesta kankaasta; se on oivallusten ja erehdysten kautta löytämäni minulle sopiva tapa tehdä taidetta.

Työmme ovat siis hyvin erilaisia, mikä tekee näyttelystä mielenkiintoisen. Lisää kiinnostavuutta saadaan aikaan vielä sillä, että meillä molemmilla on vieraana toisen alan taiteilija. On hienoa, että saan vieraakseni monitaitavan kuvataiteilijan Niko Saarisen. Tähän näyttelyyn Niko tuo upeita kiviveistoksiaan, jotka sopivat hyvin minun töitteni seuraan: molemmissa rouheita luonnonmateriaaleja.  Ritvan vieraana on keraamikko Nora Paakkanen.

Nyt siis kannattaa laittaa Somerolla käynti heinäkuun ohjelmaan, maanantaisin näyttely on suljettu. – Somerollahan tapahtuu esimerkiksi Suviheinäviikkojen aikana paljon kaikenlaista muutakin.

  • Kirjoittelen näyttelystämme myöhemmin ja tarkemmin.

Mukana upeassa Gumbostrand Konst & Formissa

Gumbostrandissa oli ensimmäistä kertaa esillä myös keramiikkatöitäni.

 

Olen onnellinen, että sain töitäni esiin Gumbostrand Konst & Formiin. Se on todella upea kokonaisuus: monipuolista taidetta galleriassa, paljon ihania tuotteita myymälässä ja monenlaisia herkkuja ravintolassa, takkatuli ottamassa vastaan jne.

Olen onnellinen ja kiitollinen myös siitä, että töistäni pidettiin. Joku sanoi, ettei haluaisi lähteä pois töitteni luota, kun siinä on niin hyvä olla. Se oli hieno kuulla, sillä rauhaa ja hyvää oloa haluan töilläni juuri saadakin aikaan. – Gumbostrandissa oli ensimmäistä kertaa esillä myös keramiikkaani, raku-polton ansiosta aika mielenkiintoista. Keramiikkakin sai hyvän vastaanoton.

Tietysti on hienoa, että jotkut työni saivat näyttelyn kautta itselleen uuden hyvän kodin.

Kiitos kaikille näyttelyssäni kävijöille!

Kiitos Gumbostrand Konst & Formin upealle henkilökunnalle!

Oli mukava saada ystäviä avajaisiin, kiitos kaikille, jotka osallistuitte!

 

Lämmin kiitos kaikille myös kukista ja muista tuliaisista!
1 2 3 4 10