Tavataan Kivimakasiinissa

Pyöreä silta, 100 x 100 cm. Monissa töissäni on hyvin hillityt värit, valkoista ja pellavan sävyä.

 

Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita

Someron Kivimakasiini, Joensuuntie 22, Somero

 

Someron Kivimakasiinin kesänäyttelynä on jo nimensäkin puolesta monipuolinen taidenäyttely Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita. Esillä on paitsi minun kierrätetyillä tekstiileillä ryyditettyjä maalauksiani, siis ”kuluneita kankaita”, myös Ritva Kokkola-Lemarchandin kaisla-aiheisia öljymaalauksia ja akvarelleja. Meillä on omat huoneet, omat kokonaisuudet.

Lisäksi molemmilla on ”vieraana” toisen alan taiteilija. minun taulujeni kanssa esillä on Niko Saarisen puhuttelevia kiviveistoksia. Ritva Kokkola-Lemarchandin puolella on Nora Paakkasen henkilöhahmoista koostuva keramiikkateos.

Monipuolisuudessaan näyttely siis puhuttelee jokaista varmasti ainakin jonkun taiteilijan töiden kautta. Teokset myös tukevat mielenkiintoisesti toisiaan. Kivimakasiini on upea tila minkä tahansa taiteen esittelyyn, mutta erikoisen hienosti se sopii meidän jokaisen töille. ”Olemme todella onnellisia, että saimme Kivimakasiinin taiteemme esittelyyn.”

Minun töissäni perinteiset materiaalit, esimerkiksi jopa kierrätetty juuttikangas, ja abstrakti nykytaiteen kuvakieli muodostavat mielenkiintoisen yhdistelmän. Nimeän teokseni erilaisiksi ”silloiksi” ja haluan näin korostaa, miten tärkeää siltojen rakentaminen, eli erilaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen, meidän ajassamme onkaan. Toisella puolen voi aina olla uusia mahdollisuuksia. Vaikka töissä ei ole kuvattu oikeita siltoja, voi kuvitella näkevänsä jokaisen elämään kuuluvia erilaisia ja mutkitteleviakin teitä, polkuja ja niitä siltoja.

Työni ovat pääasiassa vain valkoista ja pellavan väriä. Nyt esillä on kuitenkin myös fuksian punaisella ryyditettyjä töitä.

 

Muutamaan työhön on kiinnittynyt myös auringonpaistetta. Yksityiskohta.

 

Niko Saarinen on monipuolinen kuvataiteilija. Kivimakasiinin kesänäyttelyyn hän tuo muutaman kiviveistoksen. Nikon teoksissa aiheen keveys ja materiaalin kovuus ja raskaus muodostavat puhuttelevan kokonaisuuden. Nikon kivet ja minun karkeahkot tekstiiliteokseni sopivat hienosti samaan saliin, puhuvat jotenkin samaa kieltä.

Niko Saarisen töissä höyhenen kevyt aihe liittyy kovaan materiaaliin, puhuttekeva yhdistelmä!

 

Ritva Kokkola-Lemarchand on rohkea värin käyttäjä ja hän maalaa anteeksipyytelemättä itseään inspiroivista aiheista. Ritva on tekniikoissaan monipuolinen ja taitaa niin tarkan jäljen herkemmissä töissään, kuin rouheammat pensselinvedot isoilla kankailla. Nyt esillä olevien puoliabstraktien töiden inspiraationa on luonto ja Hirsjärven kotirannan kaislat. Ritvallta on esillä sekä öljymaalauksia että akvarelleja.

Ritva Kokkola-Lemarchandin kaislat saavat uusia muotoja, tässä akvarelli.

 

Nora Paakkasta on kiehtonut alusta lähtien keramiikan kaikista eri valmistusmenetelmistä Raku-tekniikka. ”Näyttelyyn tulevaa Pientä kansaa tehdessäni sain moneen kertaan kokea Rakun yllätyksellisyyden. Teokset otetaan ulos uunista 1000 C-asteessa. Lämpöshokki on niin suuri, että ei aina ole varmaa säilyykö teos ehjänä. Iloitsin jokaisesta selviytyjästä. Tämä kansa on kokenut paljon, etsinyt totuutta ja löytänyt valon ja valistuksen.

Nora Paakkasen Pinetä kansaa.

 

Tietoa meistä taiteilijoista:

https://marjaleenakajander.fi/

https://www.nikohsaarinen.com/

https://rkokkolaart.fi/452662993.html

norapaakkanen@gmail.com

Kaisloja, kiviä ja kuluneita kankaita

Someron Kivimakasiinissa

os. Joensuuntie 22, Somero

2.7. – 4.8. 2024,

ti – pe klo 12-18

la-su klo 12-16

ma suljettu.

Näyttelyn työt ovat myytävinä, joten nyt on hyvä tilaisuus tehdä taidehankintoja.

Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Ja Somerollahan tapahtuu heinäkuussa todella paljon, joten nyt kannattaa ajoittaa kesämatka heinäkuussa Someron suuntaan.

Katso lisää www.visitsomero.fi